Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäriseoksella syntyy mainio suolainen tarjottava pikkujouluihin käyttämällä näkkäriseokseen nesteenä glögiä ja öljynä oliiviöljyä antamaan luonnetta.
Ota näkkäristä esimerkiksi kolmella erilaisella piparimuotilla näkkäripipareita, niin ne sopivat juuri joulunaikaan tarjoiltavaksi.
Tässä kolme maistuvaa päällysideaa, halutessasi voit loihtia suosikkipikkuherkuistasi lisää maistuvia täytteitä.
Ainekset n. 30 kpl annosta
Ohje
-
Kiehauta 3 dl hyvänmakuista täyteläistä glögiä. Lisää kiehuvaan glögiin nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos ja halutessasi jauhettu inkivääri. Lisää joukkoon ½ dl oliiviöljyä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Painele taikina heti ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn. Ota levystä erilaisilla piparimuoteilla (esimerkiksi perinteinen, sydän ja tähti) näkkäripipareja ja laita ne toiselle leivinpaperille, jota käytit painamisen apuna. Nosta leivinpaperi uunipellille. Leivo koko taikina näkkäripipareiksi.
-
Paista näkkäripipareita 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia niin, että näkkäripiparien pinta saa vähän väriä.
-
Jos et tarjoile näkkäripipareita samana päivänä, säilytä näkkärit rasiassa kuivassa.
-
Päällystä näkkäripiparit vähän ennen tarjoilua, jotta pohjat pysyvät rapeina. Levitä näkkäripiparille täytteet ohjeiden järjestyksessä, näin saat 3 erilaista glögitarjottavaa. Kuvassa perinteisen piparin päällä on mätitäyte, sydänpiparin päällä on maksapasteijatäyte ja tähtipiparin päällä on lakkatäyte.
-
Tarjoile glöginäkkärit muiden pikkujouluherkkujen sekä glögin tai punaviiniglögin kanssa.
Kommentteja ja keskustelua