Ainekset 10 annosta

Piiraat:
250
g
fetaa
200
g
kermaviiliä
2
kananmunaa
suolaa, mustapippuria, hunajaa
Salaatti:
puolikas kurkku/yksi pieni kurkku
1
pienen granaattiomenan siemenet (tai isosta puolikkaan siemenet)
minttua
suolaa, mustapippuria, sitruunaa

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma 185 astetta).
  2. Ota voitaikinalevyt sulamaan.
  3. Kuori ja pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa granaattiomena puoliksi ja koputtele lusikalla siemenet kulhoon. Lisää joukkoon kurkkukuutiot, hienonnettua minttua ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Laita salaatti jääkaappiin odottamaan tarjoilua. 
  4. Sekoita kulhossa keskenään 150 g murusteltua fetaa, kermaviili ja kananmunat. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. 
  5. Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi. Venytä taikinaa hieman käsissä isommaksi ja laita muffinivuoan koloihin. Jaa fetatäyte taikinakoloihin. Murustele loppu feta vielä jokaisen piiraan päälle. Paista piiraita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt kauttaaltaan. Anna piiraiden hetki jäähtyä. 
  6. Laita piiraat tarjolle ja annostele salaattia jokaisen piiraan päälle. Koristele mintun lehdillä. 

 

Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan aikuisten sarjan SM-kisavoittaja 2022 Anna Jaatinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.