Leivo taikinasta pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. 

Ainekset noin 15 annosta

5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50
g
hiivaa
1
muna
1
tl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
150
g
voita tai margariinia
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, suola, kardemumma sekä sokeri ja sekoita. Annostele vehnäjauhot hyvin alustaen ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi taikinaan.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. Leivo taikinasta pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Annoksesta tulee esim. 2 pullapitkoa tai 1 juhlavehnäsrinkilä.
  3. Kohota, voitele ja paista pitkoja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-25 min ja pikkupullia 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.