Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, suola, kardemumma sekä sokeri ja sekoita. Annostele vehnäjauhot hyvin alustaen ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi taikinaan.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. Leivo taikinasta pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja. Annoksesta tulee esim. 2 pullapitkoa tai 1 juhlavehnäsrinkilä.
Kohota, voitele ja paista pitkoja 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-25 min ja pikkupullia 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min.
Tämä resepti sopii myös hyvin täysin maidottomana. 5 dl vettä (tai kauramaitoa), munan voi jättää pois ihan suoraan. Sopii myös pikkupullien ja korvapuustien tekemiseen.
Taikinasta tuli hyvin pehmeä, kun käytin rasvana 100 g täysin laktoositonta kasvirasvamargariinia ja 50g kasvirasvaöjyä. Nesteenä käytin laktoositonta maitojuomaa. Tämä ohje sopii mainiosti kaikille niille, jotka eivät siedä laktoosia ollenkaan.