Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Sipaise tasapohjainen pyöreä (halkaisija 22 cm) tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka rasvalla. Sekoita pehmeä rasva ja fariinisokeri keskenään ja levitä seos kakkuvuoan pohjalle. Leikkaa banaanit n. 1 cm:n viipaleiksi ja asettele ne seoksen päälle.
Sekoita leivinjauhe ja mausteet vehnäjauhojen joukkoon kulhossa. Lisää haarukalla muussattu banaani ja ranskankerma jauhoseoksen sekaan. Vaahdota rasva ja fariinisokeri sähkövatkaimella ja lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää banaani- ja jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
Levitä taikina banaaniviipaleiden päälle. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 35-45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ennen kumoamista. Kopsauta pohjaan niin kakku irtoaa kauniisti vadille. Kakku maistuu lämpimänä esim. vaahdotetun ranskankerman tai jäätelön kera jälkiruoaksi tai seuraavana päivänä mehevänä kahvikakkuna.
Minkäs kokoiseen sydänvuokaan tämän voisi tehdä? Olisi mukavaa taiteilla tuommoinen sulhaselle synttäriksi, mutta löytyy vain 1,5l vetoinen sydänvuoka.
Tein vain sen ananaksista. Eli pohjalle ananakset ei taikinaan, niin johan tulee namia. Käytin pojalle melkein 1,5 dl fariinisokeria. Terveisin Janne K. TRE 33100