Ainekset piirasvuoallinen, noin 10 annosta

2
munaa
1
dl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
1
dl
appelsiinimehua
Vuoan leivitykseen:
voita tai margariinia
Täyte kypsälle tortulle:
1
dl
appelsiinimehua (kostutukseen)
dl
appelsiinimarmeladia
2
appelsiinia tai säilykemandariineja
2
dl
appelsiinimehua
1
dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tattarijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää appelsiinimehu.

  2. Kaada taikina voidellulle ja tattarihiutaleilla leivitetylle piirakkavuualle ja levitä tasaiseksi.

  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 min. Anna jäähtyä.

  4. Kostuta piirakkapohja appelsiinimehulla, levitä appelsiinimarmeladi päälle. Levitä päälle appelsiini- tai mandariinilohkot.

  5. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen. Anna hyytelön vähän jäähtyä ja levitä tortun päälle. Anna tortun hyytyä kylmässä ennen tarjoilua.

VINKKI: Appelsiinien/mandariinien kanssa torttuun sopii myös esim. ohuet kiivihedelmän lohkot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.