Täysin vegaaninen ja erittäin ruokaisa voileipäkakku, jolle paahdetut vihannekset tuovat herkullisen karamellimaista makeutta. Täytteeksi tehdään muhevaa harissalla maustettua hummusta.

 

Ainekset annosta

Grillatut vihannekset:
0,4
kg
kesäkurpitsa
0,3
kg
parsakaali
0,4
kg
paprika
0,4
kg
munakoiso
0,05
kg
oliiviöljy
suola ja mustapippuri
0,05
kg
sherryviinietikka (tai valkoviinietikka)
0,02
kg
sokeri
Harissalla maustettua hummus:
0,4
kg
kikherne vedessä
0,1
kg
tahini-seesamitahna
0,1
l
oliiviöljy
0,035
kg
harissatahna
0,05
l
sitruunamehu
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
viimeistelyyn miniyrttejä ja versoja

Ohje

  1. Valmista ensin marinoidut vihannekset. Leikkaa vihannekset reiluiksi lohkoiksi ja laita uunivuokaan. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Grillaa / paahda vihanneksia 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon viinietikka ja sokeri. Jäähdytä.
  2. Valmista hummus sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Huomaa että hummus sakenee säilytettäessä.
  3. Poista vuokaleipäviipaleista reunat. Vuoraa leipävuoka kelmulla ja kokoa vuokaan kerroksittain leipää, marinoituja vihanneksia ja hummusta. Säästä vihanneksia myös kakun pinnalle koristeeksi.
  4. Peitä vuoka kelmulla ja anna vetäytyä kylmässä mieluiten yön yli. Poista kelmu ja leikkaa viipaleiksi. Viimeistele miniyrteillä ja versoilla.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.