Sima on ehdoton vappujuoma ja sen valmistus kotona käy helposti. Sima on hyvä muistaa valmistaa hyvissä ajoin ennen vappuhulinoita 

Ainekset annosta

4
l
vettä
250
g
fariinisokeria
250
g
taloussokeria
1-2
sitruunan mehu
tl
tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria
rusinoita

Ohje

  1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria (500 g). Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima.
  2. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Älä käytä liian tiukkaa korkkia - paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

VINKKI: Tarjoa siman kanssa itse tehtyjä munkkirinkilöitä!

Resepti:
Dansukker

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.