Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tattarijauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon.
Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi. Katso, että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä.
Ota jäähtyneestä torttulevystä sydänmuotilla paloja tai leikkaa 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Koristele leivokset heti koristerakeilla.
VINKKI: Voit korvata Tattarijauhot Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla. Jos teet sydämiä, voit käyttää reunapalat jälkiruoaksi kermarahkan ja marjojen kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet
Mikäli leivonnaisia tekee gluteenittomaan ruokavalioon, niin on syytä huomioida, että Myllyn Paras Tattarijauhot saattavat sisältää pieniä määriä muiden viljojen pölyä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä ohje, helppo tehdä. Tattarin omaleimainen aromi tuntuu tämän 'testiryhmän' joidenkin maistajien mielestä vahvasti ja joidenkin mielestä ei yhtään. Suosittelen lämpimästi niin gluteenittomaan kuin 'tavikseenkin' tarjoiluun!
Näistä leivonnaisista saa tosiaan tehtyä myös gluteenittomaan ruokavalioon soveltuvia, jos käyttää gluteenittomia jauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta