Runebergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkujaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty, mutta nyt käytämme tummempia hiivaleipävehnäjauhoja ja rukiisia korppujauhoja.

Nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa. Runebergin torttuja tarjotaan perinteisesti Runebergin päivänä 5.2. Jos omistat sydämen muotoisia syviä silikonivuokia, tee tortut vaihteeksi niihin. Katso myös perinteinen Runebergin torttu -reseptimme!

Ainekset noin 10 - 15 annosta

200
g
voita
2
dl
tummaa sokeria
2
munaa (omega-3)
2
dl
mantelilastuja
1
tl
manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä tai punssia
2
tl
kardemummaa
2
dl
smetanaa, ranskankermaa tai kermaa
1
tl
soodaa
Täytteeksi:
n.2
dl
paistonkestävää vadelmahilloa
Kostutukseen:
n.1
dl
vettä
1
rkl
sokeria
1
tl
manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa vadelmamehua
Päälle:
paistonkestävää vadelmahilloa
sokerivesikuorrutetta

Ohje

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste, johon olet sekoittanut soodan. 
  2. Käytä Runebergin torttumuotteja, mikäli omistat sellaisia. Myös syväkoloinen muffinssipelti sopii tarkoitukseen oikein hyvin. Tai voit käyttää folio- tai metallisia muffinssivuokia. Tässä on käytetty sydämen muotoisia silikonimuotteja. Voitele ja korppujauhota tarvittaessa vuoat.
  3. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina niihin. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen. 
  4. Kostuta kypsät Runebergin tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.