Klassista ruskistetun voin ja sitruunan yhdistelmää käytetään usein kalaruoissa, ja hyvin toimii myös pastan kanssa. Ruskistettu voi antaa ruokaan reilusti makua ja sitruunamehu täydentää kokonaisuuden. Tämä nopeatekoinen pasta on maukasta sellaisenaan, mutta lisukkeeksi kannattaa kokeilla grillattuja vihanneksia.

Ainekset 4 annosta annosta

1
luomusitruuna huolellisesti pestynä
250
g
voita
50
g
parmesaanijuustoa raastettuna
rouhittua mustapippuria
1
dl
basilikanlehtiä revittynä
suolaa

Ohje

  1. Keitä pasta kypsäksi reilussa, suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Säästä 2dl keitinvettä erilliseen astiaan.

  2. Ota pastan mentävä paistinpannu tai leveäpohjainen kattila. Leikkaa sitruuna mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

  3. Sulata puolet voista reilulla lämmöllä ja anna ruskistua. Lisää sitruunaviipaleet voin joukkoon ja anna hautua pehmeiksi. Nostele sitruunaviipaleet lautaselle odottamaan.

  4. Lisää pastan keitinvesi ruskistetun voin joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita loput voista kiehuvaan seokseen ja lisää keitetty pasta sekä aiemmin kypsennetyt sitruunaviipaleet. Pyöräytä ainekset sekaisin.

  5. Viimeistele parmesaanijuustolla, mustapippurilla ja basilikalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.