Tyrnipiirakka
Tyrni on todellinen vitamiinipommi, mutta se ei ehkä ole se kaikkein maukkain marja pelkiltään syötynä.
Moni ehkä miettiikin, mihin kaikkeen ne pakastimen tyrnit oikein käyttäisi?
Tyrneistä saa tällä ohjeella tehtyä nopean ja helpon tyrnipiirakan, ja kaveriksi kannattaakin lisätä makeita mustikoita taittamaan tyrnien kirpeyttä!
Pohja
Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina
Täyte
100 g tyrnimarjoja
100 g mustikoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
2 kananmunaa
Koristeeksi
muutama marja ja tomusokeria
Ota pohja sulamaan noin tuntia ennen leivontaa.
Painele sulanut pohja piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
Sekoita rahka, sokerit ja munat keskenään. Kaada marjat pohjan päälle ja marjojen päälle täyte. Levitä täyte tasaisesti marjojen päälle.
Paista 175 asteessa noin 40-50 min, kunnes pinta hieman ruskistuu ja täyte on hyytynyt. Koristele tomusokerilla ja marjoilla ja nauti vaikkapa kahvikupposen kanssa!
Piirakka on juuri sopivan makea, ja tyrnit eivät ole joukossa ollenkaan kirpeitä, vaan tuovat makeaan täytteeseen juurikin sopivan vivahteen!
Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!
Kommentteja ja keskustelua