Poropiirakka leipäjuustolla
Ystävien ja perheen kanssa vietettäviin pikkujouluihin tai vaikka ihan illanistujaisiin sopii suolaiseksi piirakaksi tämä herkullinen poropiirakka, jonka pohjana toimii erinomaisen hyvin ruis-kaura piirakkataikina. Tämä sopii oikeastaan koska vain tarjottavaksi, vaikka makumaailma hieman talvinen onkin.
Poropiirakka leipäjuustolla
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa
Ota sulamaan piirakkataikina noin tuntia ennen valmistusta. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia. Tee sillä välin täyte.
Täyte
1 pieni punainen paprika
1 punasipuli
150 g pororouhetta
2 kananmunaa
200 g savuporotuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
100-150 g leipäjuustoa
mustapippuria myllystä
valmiin piirakan päälle pinaatin lehtiä
Suikaloi punasipuli ja pilko paprika kuutioiksi. Paista pannulla öljyssä viitisen minuuttia. Sekoita keskenään ruokakerma, tuorejuusto, munat ja mustapippuri.
Paloittele leipäjuusto kuutioiksi.
Kun pohja on esipaistettu, levitä päälle paprika-sipuliseos, pororouhe ja leipäjuustokuutiot. Kaada päälle tuorejuusto-kerma-munaseos.
Paista 200 asteessa 35-40 min kunnes pintaan ilmestyy kullanruskeita laikkuja.
Anna jäähtyä ja tekeytyä tunnin verran ennen tarjoilua. Ripottele päälle pinaatinlehtiä ja tarjoile!
Poro on sinällään suolaista, joten suolaa ei piirakka kaipaa laisinkaan.
Hyvää joulukuun alkua ihan jokaiselle!
Kommentteja ja keskustelua