Bloggaajilta
-
15.11.2023
Suolaiset joulutortut kinkku- ja lohitäytteellä
Pikkujoulut lähestyvät ja joulun alla tulee muutenkin enemmän kyläiltyä puolin ja toisin. Torttutaikinaa löytyykin meiltä aina pakkasesta, jotta saa nopeasti vieraille jotain kahvin kanssa tarjolle. Tässä olisikin vinkki suolaisista joulutortuista, jotka sopivat niin kahvipöytään kuin vaikka perheen iltapalaksi!
Suolaiset joulutortut kinkku- ja lohitäytteellä
20 kpl
1 kg Myllyn Paras Torttutaikinaa
Kananmuna
- Ota alkuun torttutaikinat sulamaan leivinpapereille pakkauksen ohjeen mukaan.
Kinkkutäyte
100g kinkkua, käytin palvikinkkusiivuja
1/2 punainen paprika
1/2 punasipuli
ruohosipulisilppua
150g tuorejuustoa makusi mukaan, käytin valkosipulituorejuustoa
n. 1dl juustoraastetta
mustapippuria ja suolaa
- Pilko kinkut, paprika ja punasipuli, lisää niiden joukkoon ruohosipulisilppua, tuorejuusto, juustoraaste ja mausteet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Lohitäyte
100 g kylmäsavulohta
½ punainen paprika
½ punasipuli
tillisilppua
150g tuorejuustoa, käytin paprika-sipuli-tuorejuustoa
n. 1 dl juustoraastetta
mustapippuria ja suolaa
- Pilko lohi, paprika ja punasipuli. Lisää niiden joukkoon tillisilppua, tuorejuusto, juustoraaste ja mausteet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
- Muotoile puolitetuista torttutaikinoista haluamasi muotoisia torttuja, itse tykkään tehdä perinteisiä ja laittaa päälle täytteen, sillä ainakin minulla sakarat aina aukeilee jos laitan täytteen niiden alle. Voitele munalla ja lisää täytettä noin ruokalusikallinen.
- Paista 225 asteessa noin 12-14 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita.
- Nämä ovat parhaimmillaan lämpiminä ja maistuivat meillä ainakin koko perheelle!
Kommentteja ja keskustelua