Bloggaajilta
-
20.12.2023
Piparivalkosuklaajuustokakku
Joulukuu on jo hyvää vauhtia etenemässä ja jouluaatto lähestyy tuota pikaa! Joulun alla on usein myös tapana kyläillä ja tottakai silloin jotakin tarjottavaakin tulee löytyä.
Tämä valkosuklaalla maustettu piparijuustokakku onkin helppo ja herkullinen tarjottava, joka valmistuu nopeasti, mutta vaatii toki muutaman tunnin hyytymisajan.
Koristelu on helppoa ja maku suloisen makea!
Piparivalkosuklaajuustokakku
(24cm irtopohjavuokaan)
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
2prk piparirahkaa
2dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2 rkl maitoa
- Koristeluun piparimurua ja valkosuklaapallopipareita
- Ota kauramurotaikina sulamaan noin tuntia ennen leivontaa. Painele se voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja paista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa usein sekoitellen. Jäähdytä.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen noin kymmenen minuutin ajaksi.
- Vaahdota kerma.
- Yhdistä rahkat, valkosuklaasula ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna mikrossa 2 rkl maitoa kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata maidon joukkoon. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa kerma-rahka-valkosuklaaseokseen. Kaada pohjan päälle, tasoita pinta ja laita päälle folio tai kelmu. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoilua piparimuruilla ja valkosuklaapallopipareilla.
Mukavaa joulun odotusta kaikille!
Kommentteja ja keskustelua