Kesän helppo vohvelikakku
Kesällä helppous ja nopeus on valttia leivonnassakin ja vaikka vohveleiden paistamiseen meneekin hetki, esivalmisteluihin ja täyttämiseen ei mene juurikaan aikaa ja vohvelit voi esimerkiksi paistaa edellisenä päivänä valmiiksi ja täyttää juuri ennen tarjoilua. Tätä kannattaa kokeilla, on perinteistä täytekakkua kevyempi ja maistuu varmasti kaikille!
Kesän helppo vohvelikakku
noin 8:lle
1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoa
6 dl vettä
paistamiseen voita tai margariinia
2 prk kuohukermaa
2 prk mansikkarahkaa
2 rkl sokeria
marjoja makusi mukaan, tässä pensasmustikkaa ja mansikoita
Sekoita vohvelijauho ja vesi keskenään ja anna turvota noin 15min ennen paistoa. Paista vohvelit voidellulla vohveliraudalla.
Vaahdota kerma, lisää joukkoon sokeri ja mansikkarahkat, vatkaa tasaiseksi. Jos käytät mansikoita, pilko ne pienemmiksi.
Sitten vain kakkua kasaamaan. Jokaiseen väliin tulee kermarahkaseosta sekä marjoja ja vielä päällimmäiseksi kermarahkaseosta sekä marjoja koristeeksi. Itsellä taisi mennä seitsemän vohvelia tähän kakkuun, mutta voit tehdä halutessasi kakusta matalamman tai korkeammankin. Kakku on helppo leikata, sillä vohvelit leikkautuvat kauniisti eivätkä hajoa.
Kakku on heti tarjoiluvalmis.
Täytettä voi halutessaan varioida erilaisilla marjoilla, vaihtamalla rahkan makua ja lisäämällä esimerkiksi kinuskikastiketta väleihin. Mielikuvitus on ehdottoman sallittua kesän leivonnassa!
Mukavaa ja aurinkoista kesää!
Kommentteja ja keskustelua