Muistilista juhlien järjestäjille
Mitä tarjoaisin juhlissa pääruoaksi? Kuinka paljon kahvia minun pitää keittää juhliin? Kuinka ison täytekakun leipoisin? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen muistilistaltamme!
Pääruoat
-
Makaroni, (esim. kauniit Keltainen Kukka Makaroni tai Keltainen Sydän Makaroni tai maistuva pennen muotoinen Pestopasta), riisi (esim. Villiriisi, Jasmiini Riisi tai Basmati Riisi) tai suurimopohjaista (Kaura+Riisi tai Riisi+Ohra)-salaattia lisäkkeenä 1 dl/henkilö, jos pöydässä paljon syötävää ja 2-3 dl/hlö, jos ei kovin paljon muuta syötävää
-
Keittoa 3-4 dl/hlö
Pikkusuolaiset ja piirakat
-
Liha-, Kasvis-Juusto-, Pinaattifeta– tai Tomaattimozzarellapasteijoita 1 kpl/hlö (paistovalmiina pakasteena, pussissa 8-9 kpl)
-
Muista myös paistovalmis Cocktail-Riisipiirakka.
Kahvileivät
-
1 litran pullataikinasta syntyy 50-60 pikkupullaa. Pellillisestä pullaa riittää 25-30 :lle
-
Makeaa ja/tai suolaista piirakkaa: Pyöreästä piirakkavuoasta (halkaisija 25-30 cm) saat 10-12 palaa vuoan koosta riippuen, uunipannullisesta 20-25 palaa. Suolaisen piirakan pohjaksi esim. Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina, Ruistaikina, Lehtitaikina, makean piirakan pohjaksi esim. Pyöreä Suklaataikinaa, Murotaikinaa tai Kauramurotaikinaa
-
Pikkuleipiä 1 per laatu/hlö, mikäli leivot ne Kauramuro- tai Murotaikinasta, yhdestä paketista syntyy 30-40 pikkuleipää
-
Kuivakakusta (1 ½ l vuoka) saat 20-25 viipaletta, leivo kuivakakut noin viikkoa ennen
-
Paistovalmiit Kinuskikampa ja Korvapuusti ovat käteviä ja herkullisia vaihtoehtoja makeaan juhlapöytään
Täytekakut
-
Neljän munan täytekakku riittää 10-12:lle, kuuden munan täytekakku riittää n. 15:lle, kääretorttulevyistä tehtävä 4+4+4 munan kakku (jokaisessa kääretorttulevyssä 4 munaa) riittää n. 30:lle
Juomat
-
alkumaljaa varten 1 ½ dl kuohuviiniä tai boolia/hlö, eli pullosta riittää 6-8 lasiin, muista myös alkoholiton vaihtoehto
-
kahvia/teetä 2 kuppia vierasta kohden, ½ kg:sta kahvia tulee n. 50 kuppia kahvia (ei mukia!), teejauhetta riittää 1 keskikokoisesta paketista n. 50:lle tai sitten teepusseja jokaiselle yksi
-
sokeria n. 50 g 20:lle (kaikki ei käytä), mahdollisesti makeutusainevaihtoehto
-
kahvikermaa ja -maitoa, molempia n. 2 dl/20:lle (kaikki ei käytä)
-
virvokkeita n. 4 dl/hlö, mikäli kuuma päivä, enemmänkin menee helposti – tee laimeita juomia kesällä
-
jäävettä, muista kannut ja jäät
Muuta muistettavaa
-
laktoosittomat, keliaakikko ja diabeetikko (kevyt sopii) tmv. vaihtoehdot – merkitse ne lapuin pöytään
-
kutsut ajoissa, v.p., jos haluat tietää vieraiden määrän
-
mieti ruoanvalmistus- ja tarjoiluastiat ajoissa, myös lasit ja kahvikupit
-
pöydät, tuolit – suunnittele miten katat pöydät
-
pöytäliinat, kukat, pöytä ja muut somisteet
-
servietit, jokaiselle vieraalle 1 kpl/ruokailulaji
Kommentteja ja keskustelua