Ainekset 30 annosta

1
ps
toffee-karamelleja (n. 200 g)
30
kpl
manteleita (kuorineen)
Päälle:
vuorisuolaa

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa.
  2. Kauli taikina n. 3 mm:n vahvuiseksi levyksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Jaa taikina 4 x 4 cm ruudukoksi, jolloin saat kaurakeksineliöitä. Nosta ne lastalla uunipellille leivinpaperin päälle väljästi.
  3. Leikkaa kaikki toffee-karamellit ja mantelit noin 3 osaan. Laita jokaisen raa’an keksin päälle 3 pikkupalaa karamellia ja 3 pikkupalaa mantelia. Ripottele pinnalle hieman vuorisuolaa.
  4. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. kauniin värisiksi. Voit lisätä kypsille kekseille vielä hieman lisää vuorisuolaa. Erilaisilla toffeilla syntyy hieman erilaisia keksejä.

VINKKI: Käyttämällä piparkakkumuotteja voit tehdä Toffee-kekseistä myös muun muotoisia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.