Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja kerma. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa sulatetun kauramurotaikinan joukkoon 1 dl kermaa.
Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen. Puhdista ja lohko omenat ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
Voitele piirasvuoat. Nosta omenalohkot vuokiin, ripottele päälle fariinisokeria ja margariini/voinokareita. Mausta halutessasi calvadoksella. Levitä taikina paistoksen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
VINKKI: Voit korvata osan omenoista kirsikoilla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
Kommentteja ja keskustelua