Nyt käytetään omenat ja muu syksyn marja/hedelmäsato ihaniin kuorellisiin paistoksiin ja herkuttelemaan.

Tee kaurainen maistuva taikina itse tai käytä valmista Kauramurotaikinaa (pakaste).

Ainekset 1 iso, 3 keskikokoista piirasta tai 6 annospiirasta annosta

dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
75
g
margariinia (tai voita)
1
muna
1
dl
soijakermaa (tai kermaa)
TAI
1
dl
soijakermaa (tai kermaa)
Täyte:
8
pienehköä kotimaista hapahkoa omenaa
3
rkl
sitruunamehua
1
dl
fariinisokeria
2-3
rkl
margariinia (tai voita)
(2-3
rkl
calvadosta)

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja kerma. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa sulatetun kauramurotaikinan joukkoon 1 dl kermaa.
  2. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen. Puhdista ja lohko omenat ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
  3. Voitele piirasvuoat. Nosta omenalohkot vuokiin, ripottele päälle fariinisokeria ja margariini/voinokareita. Mausta halutessasi calvadoksella. Levitä taikina paistoksen päälle.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI: Voit korvata osan omenoista kirsikoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.