Ainekset 30-40 kpl annosta

Voiteluun:
munaa
raesokeria
Täyte:
1
ps
kivettömiä taateleita (n. 250 g)
2
dl
vettä
2
tl
sitruunan mehua
1
tlk
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
2
rkl
konjakkia, punssia tai rommia

Ohje

  1. Ota taikinalevyistä isohkolla tähtimuotilla tähtiä. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min lehteviksi ja kauniin värisiksi.

  2. Valmista täyte. Tee itse taatelisose keittämällä taateleita sitruunaliemessä (tai käytä kaupan valmista luumumarmeladia 1 tlk). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, kylmäksi jäähtynyt taatelisose (tai luumusose) ja muut maustavat aineet. Tarkista maku mieleiseksi. Halkaise jäähtyneet tähdet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

VINKKI: Muista jouluna myös Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinasta leivotut piparitähdet! Nekin voi täyttää edellä mainitun tavoin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.