Ainekset piirasvuoallinen, halkaisija n. 30 cm, noin 8 annosta

Pohja:
2
munaa
3
dl
sokeria
150
g
margariinia
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
maitoa
Kuorrutus:
5
rkl
kahvia
100
g
margariinia
225
g
tomusokeria
2
tl
vanilliinisokeria
3
rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

  2. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 30cm) ja paista 200 asteisessa uunissa keskimmäisellä tasolla n. 15-20 minuuttia.

  3. Kuorrutusta varten kaada kuuma kahvi kattilaan ja sulata siihen rasva. Lisää vanilliinisokeri ja tomusokeri sekä kaakao. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle ja koristele heti.

Resepti:
Laura Närhi, Kokkola, ”Pääsiäisen ihanin leivonnainen” kilpailusatoa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.