Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 30cm) ja paista 200 asteisessa uunissa keskimmäisellä tasolla n. 15-20 minuuttia.
Kuorrutusta varten kaada kuuma kahvi kattilaan ja sulata siihen rasva. Lisää vanilliinisokeri ja tomusokeri sekä kaakao. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle ja koristele heti.
Resepti:
Laura Närhi, Kokkola, ”Pääsiäisen ihanin leivonnainen” kilpailusatoa
Olen leiponut tätä aikaisemminkin ja nyt alan juuri leipomaan sitä. Olen kokeillut mutakin reseptejä, mutta nämä reseptisivut ovat selkeät ja ohjeet ovat herkullisia ja kuvat hyviä.