Ainekset 10 kpl annosta

munaa
mantelilastuja ja raesokeria
Täyte:
200
g
kuivattuja luumuja
1
dl
vahvaa kahvia
½
dl
sokeria
3
rkl
sherryä
1
tlk
kuohukermaa (2 dl)
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
mintunlehtiä
(hopeisia nonparellikuulia)

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

  2. Voitele taskut munalla ja ripottele halutessasi päälle mantelilastuja ja raesokeria koristeeksi. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

  3. Valmista täyte: Tee luumusose keittämällä kuivattuja luumuja vahvassa sokeroidussa kahvissa, mausta sherryllä. Keitä hetki sekoittaen (5-10 min). Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja lisää siihen rahka ja jäähtynyt luumusose. Voit myös jättää yhdistämättä täytteet keskenään ja laittaa väliin erikseen luumuseosta ja erikseen kerma-rahkaseosta. Koristele mintunlehdin ja halutessasi hopeisin nonparellikuulin.

VINKKI: Katso myös maukas Nyhtöpossutaskut-resepti!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.