Pienet suolaiset palat ovat käteviä illanistujaisiin tai kahvipöytään.

Näissä Pikanteissa juustoleivoksissa yhdistyy makea ja suolainen.

Taikina paistetaan ensin ruudukkona, voideltuna ja juustoraasteella päällystettynä.

Täytteet lisätään jäähtyneiden ja halkaistujen taikinapalojen väliin.

Ainekset noin 60 annosta

munaa voiteluun
juustoraastetta pinnalle
Täyte:
n.200
g
tuorejuustoa
n.200
g
mozzarellaraastetta tai fetajuustomurua
1
tl
sitruunamehua
1
tl
sitruunapippuria
n.100
g
ranskankermaa
Lisäksi väliin:
200
g
aprikoosimarmeladia

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan, leikkaa terävällä veitsellä jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta.

  2. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä. Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.

  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiselle veitsen kärjellinen aprikoosimarmeladia ja n. 1-2 rkl juustotäytettä.

VINKKI: Voit tehdä taikinalevyistä leivoksia myös piparimuoteilla, esim. sydämiä, tähtiä tai kuita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.