Poista kurpitsasta kuori ja siemenet. Raasta kurpitsa raastimella toiseksi karkeimmallaa terällä. Hienonna oregano ja lisää kaikki aineet kurpitsaraasteeseen.
Sekoita tasaiseksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää 1rkl oliiviöljyä. Muotoile massasta 8 pihviä ja paista neljä kerrallaan viisi minuuttia per puoli.
Tattaripuuro:
Kiehauta kasvisliemi ja lisää tattarihiutaleet liemeen tasaisesti sekoittaen. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää kerma ja keitä muutama minuutti.
Lisää lopuksi parmesaani, voi, sitruunanmehu ja raastettu kuori, siemenet sekä suolaa maun mukaan. Tarjoile kurpitsapihvien kanssa.
Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen
Kommentteja ja keskustelua