Ainekset 15 - 20 keskikokoista tai 10 isoa leivosta annosta

Taikina:
2
dl
tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
dl
porkkanaraastetta
3
munaa
1
dl
juoksevaa margariinia tai öljyä
1
dl
kevytkermavalmistetta
Kuorrutus:
100
g
valkosuklaata
100
g
tuorejuustoa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
tomusokeria
muutama tippa elintarvikeväriä
Koristeluun:
nonparelleja tms.

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
  2. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. 
  3. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita suklaaseen huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla ja värjää halutessasi elintarvikevärillä.
  4. Levitä kuorrutus heti lämpimänä jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele nonparellein heti.

VINKKI: Kauraleseiden tilalla voit käyttää 1 dl Kaurahiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.