Valmistapullataikina. Yhteen pitkoon riittää puolet normaalista puolen litran pullataikina-annoksesta, lopusta voit leipoa vaikka pikkupullia tai tehdä vain puolikkaan annoksen taikinaa. Kohota.
Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 40 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen leivinpaperin päällä pehmeäksi sulanut kauramurotaikinalevy, yhtä isoksi, ohueksi ja yhtä suureksi levyksi kuin on pohja pullataikinasta. Kumoa kauramurotaikinalevy leivinpaperin avulla pullataikinalevyn päälle. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan.
Saksi rullaa n. 1½ cm:n välein viipaleiksi, mutta älä leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, vaan jätä ne alareunasta n. 1 cm kiinni. Saat pulla-murotaikinarullasta saksipitkon kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin. Halutessasi kranssin, kierrä koko rullan ympyräksi.
Voitele kohonnut saksipitko/kranssi munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista n. 190-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 min.
VINKKI: Voit tehdä taikinasta myös pienempiä pullia, kuten Kauramuro-kierrepullia tai Kauramuro-korvapuusteja.
En ole koskaan tykännyt tehdä pullataikinaa itse. Hieman epäröiden testasin valmiita pullataikinalevyjä. Muusta en enää leivokkaan! Ja uusin löydös kauramuropullat, NAM!