Street taco -kaurarieskatortillat tarjotaan maustettujen lihapalojen, ranskankerman sekä kasvisten kera.
Valmista kauratortillat itse, leivo tähän reseptiin tortillat rieskakoossa eli n. 16 cm halkaisijaltaan olevina, yhteensä 10-12 kpl. Huomaa että voit myös tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin odottamaan, se säilyy siellä max. 2 vuorokautta.
Voit toki käyttää myös valmiita vehnä- tai maissitortilloja, tällöin ruoka valmistuu alle 30 minuutissa.
Ainekset 3-4:lle annosta
1
annos itse tehtyjä kaurarieskatortilloja
400
g
naudanfileesuikaleita
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
tacomaustetta
2
dl
vettä
1
tlk
(120 g) ranskankermaa
1
rkl
limetinmehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
Lisäksi:
1
punasipuli
1
tlk (140 g)
maissinjyviä
12
kirsikkatomaattia
1
chilipalko
korianterinlehtiä
Ohje
Valmista annos itse tehtyjä kauratortillalettuja, leivo tortillat rieskakokoon eli 10-12 kpl (halkaisija 16 cm). Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10-12 osaan, pyöräytä palloiksi ja jätä odottamaan muovilla peitettynä kun valmistat täytettä.
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihat kauttaaltaan ahkerasti käännellen.
Lisää pannulle tacomauste ja vesi. Anna kiehua hiljaa poreillen, kunnes vesi on lähes haihtunut.
Sekoita ranskankermaan limetinmehu, suola ja pippuri.
Kuori ja kuutioi sipuli. Valuta maissit. Huuhtele ja puolita tomaatit, viipaloi chili.
Kauli taikinapallot ja paista parilapannulla, niin saat niihin hienot parilaraidat.
Tarjoa Kaurarieskatortillat maustettujen lihasuikaleiden, ranskankerman ja paloiteltujen kasvisten kanssa.
VINKKI: Naudanlihan voit halutessasi korvata broilerisuikaleilla, kaura- tai härkäpapuvalmisteella.
Kommentteja ja keskustelua