Mausta valkuaiset suolalla ja sokerilla. Vatkaa vaahdoksi.
Sekoita keltuaisten joukkoon lettujauhot, maito, rommi ja puolet voisulasta. Vatkaa seos tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti käännellen.
Kuumenna iso paistinpannu ja lisää loput voisulasta. Kaada taikina pannulle ja ripottele päälle rusinat. Paista miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes pohja alkaa saada väriä.
Puolita taikina pannulla ja käännä puolikkaat. Pilko taikina peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kääntele paloja jatkuvasti jotta ne ruskistuvat tasaisesti ja kypsyvät kauttaaltaan. Palat ovat kypsiä kun ne eivät enää tartu toisiinsa kiinni.
Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoa kirsikkahillon kanssa.
Kommentteja ja keskustelua