Itävaltalainen jälkiruokaklassikko, kaiserschmarrn eli keisarin sotku, ei ehkä kauneuskilpailuissa pärjäile, mutta maku on mitä keisarillisin.

Ainekset 4 lettua annosta

2
kananmunaa
ripaus
suolaa
2
rkl
sokeria
3
dl
maitoa
2
rkl
rommia tai 3 tippaa rommiaromia
1
dl
voisulaa
4
rkl
rusinoita
tomusokeria
kirsikkahilloa

Ohje

  1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.

  2. Mausta valkuaiset suolalla ja sokerilla. Vatkaa vaahdoksi.

  3. Sekoita keltuaisten joukkoon lettujauhot, maito, rommi ja puolet voisulasta. Vatkaa seos tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  4. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti käännellen.

  5. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää loput voisulasta. Kaada taikina pannulle ja ripottele päälle rusinat. Paista miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes pohja alkaa saada väriä.

  6. Puolita taikina pannulla ja käännä puolikkaat. Pilko taikina peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kääntele paloja jatkuvasti jotta ne ruskistuvat tasaisesti ja kypsyvät kauttaaltaan. Palat ovat kypsiä kun ne eivät enää tartu toisiinsa kiinni. 

  7. Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoa kirsikkahillon kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.