Haettu sivustolta 23.11.2024
Superisti umaminen herkkupiiras Meksikon malliin. Jos haluat piiraastasi asetetta mausteisemman sekoita täytteeseen vielä teelusikallinen juustokuminaa ja tuplaa jalapenon määrä.
Ainekset 8 annosta
1
punasipuli
2
rkl
limemehua
ripaus merisuolaa
ripaus sokeria
½
pkt
pekonia kuutioituna
200
g
pakastemaissia sulatettuna
2
rkl
pikkelöityä jalapenoa hienonnettuna
150
g
cheddaria raastettuna
2½
dl
kuohukermaa
1½
dl
hapankermaa tai jogurttia
4
kananmunaa vatkattuna
Ohje
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan, painele vuokaan ja esipaista 200-aseisessa uunissa.
- Puolita punasipuli ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon, lisää lime, suola ja sokeri. Jätä marinoitumaan ja hienonna toinen puolikas silpuksi.
- Paista pekoni kypsäksi. Nosta pois pannulta. Paista sipulisilppu pekonirasvassa lempeällä lämmöllä. Lisää maissi, ripaus suolaa ja jalapenot. Paista pari minuuttia. Nosta pois liedeltä.
- Lusikoi puolet pekoni-maissimassasta blenderiin ja surauta sileäksi. Yhdistä pannulle jääneeseen massaan. Sekoita mukaan 100 g cheddar-raastetta, lehtipersilja, kuohukerma, hapankerma/jogurtti, kananmunat ja paistettu pekoni.
- Levitä massa tasaiseksi kerrokseksi esipaistetun taikinan päälle. Ripottele päälle marinoidut punasipulisiivut ja loput cheddarista.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää pinta kunnolla asettunut ja ruskistunut. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua