Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja mantelirouhe. Lisää sen jälkeen vielä sulatettu rasva (tai pullomargariini) ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Vuoka voi olla tavallinen piirakkavuoka (halkaisija 28-30 cm) tai myös sellainen, josta pohjan voi kumota eli tällöin piiraaseen jää syvennys, jonne täyte tulee.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min. Kostuta jäähtynyt piirakkapohja glögillä, levitä päälle hillo ja marjoja.
Kuumenna 1 dl glögiä kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen ja lisää 3 dl glögiä kylmänä joukkoon. Tai käytä liivatelehtiä: liuota liivakot kylmässä vedessä, puristele vesi pois, kuumenna 1 dl glögiä, sulata liivakot siihen ja lisää 3 dl glögiä joukkoon. Liivakoita käytettäessä ei tarvitse lisätä sokeria.
Levitä hieman jäähtynyt hyytelöliemi marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen tarjoilua. Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua niin se mehevöityy herkullisemmaksi.
VINKKI: Marjojen tilalle torttuun sopivat esim. tummat viinirypäleet puolikkaina tai luumuut ohuina viipaleina/lohkoina.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkki
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua