Sulata tikkuja varten taikinaa niin että saat muotoiltua taikinaa hieman suorakaiteen muotoon. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä noin puolen sentin levyisiä ohuita suikaleita.
Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille. Voitele munalla. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.
Ohrattoa varten kuullota kasarissa öljyssä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää pippuria ja Riisi+Ohraa. Anna suurimoiden kuullottua hetken aikaa samalla sekoittaen. Lisää joukkoon kasvisliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 20 min. Lisää tarvittaessa nestettä.
Lisää lopuksi joukkoon fetakuutiot, oliivit, sitruunalla sivellyt avokadoviipaleet ja parmesaaniraaste. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoile ohrattoa ruistikkujen kanssa.
Oli ihanaa, mutta mittasuhteina 'täytteitä' ohran määrään vähän liikaa. Jatkamme tänään eilisestä jäänyttä tähdettä pelkällä ohralla (käytin vain ohraa). Tätä teen varmasti uudelleenkin, houkutti heti kokeilemaan:)