Ota taikinalevyt sulamaan. Keitä ohrasuurimot lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan 20-35 minuuttia. (1½ dl suurimoita vastaa 4-5 dl kypsänä.)
Ruskista paistinpannulla jauheliha ja sipulit, mausta hyvin. Lisää pannulle juusto ja keitetyt ohrasuurimot. Leikkaa taikinalevyt kahtia neliöiksi. Jos käytät torttutaikinalevyjä, kauli ne pidemmiksi, niin että 1 levystä tulee 3 pasteijaa.
Voitele reunat vedellä ja ota jokaiselle pasteijapohjalle reilu 1 rkl täytettä. Taita kolmioiksi painaen reunat huolellisesti kiinni (veitsen reunalla). Pistele tai tee viiltoja pasteijoiden pintaan. Tai tee nyyttejä nostaen taikinaneliön kulmat ylös nipistäen oikein hyvin kiinni yhteen tai tee pasteijoista "kukkia" tehden joka kulmaan viillot ja nostaen kulmat keskelle ylös suppuun.
Voitele munalla ja paista 225 asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Vinkit
Voit keittää kerralla isomman määrän ohrasuurimoita ja käyttää ne esim. salaattiin tai sämpylätaikinaan tai riisin tapaan lisäkkeeksi pääruoalle.
Tuli todella hyviä keitin tummaa puuroriisiä ja täyteen määrä oli just passeli!! Ja kehuja tuli, piti jo alkaa piilottelee ettei mee kaikki kerralla, kun nuoriso tuli porukoineen käymään
Ylijääneestä täytteestä voi valmistaa vaikka täytettyjä paprikoita/tomaatteja tai ohrattoa, johon voi lisätä oman maun mukaan kuullotettuja vihanneksia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta