Raikkaan sitruunainen vegesalaatti syntyy hetkessä. Tähän salaattiin kannattaa hyödyntää edellisenä päivänä mahdollisesti ylijääneet keitetyt riisit

Ainekset annosta

suolaa & mustapippuria
5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kypsiä GoGreen vihreitä linssejä
1
pussi
pakasteherneitä
1
purkki (400g/ 240g)
kikherneitä valutettuna
1
dl
sitruunamehua
3
kevätsipulia ohueksi siivutettuna
1
ruukku
korianteria hienonnettuna (myös varret)

Ohje

1. Keitä riisi kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan 2 rkl oliiviöljyä ja anna jäähtyä.

2. Huuhtele linssit ja valuta hyvin.

3. Herättele pakasteherneet henkiin kattilassa pienessä tilkassa vettä. Valuta ja laita sivuun.

4. Yhdistä isossa kulhossa riisi, linssit, kikherneet, sitruunamehu, 3 rkl oliiviöljyä, kevätsipulit ja korianteri. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.