Ainekset 4:lle annosta

Pitsapohja:
1
dl
kädenlämpöistä vettä
1
rkl
hiivaa
2
rkl
öljyä
suolaa
ripaus sokeria
Täyte:
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tomaatti viipaleina
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
½
tl
oreganoa
½
dl
juustoraastetta
1
dl
ruskistettua pekonia suikaleina
2
dl
kypsää ruusukaalia puolikkaina
2
rkl
sinihomejuustoa muruina

Ohje

  1. Valmista ensin pohja. Liota hiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon öljy, suola ja sokeri. Lisää jauhot ja alusta taikina. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta ohut pitsapohja ja pane se pellille leivinpaperin päälle.

  2. Sivele pohjalle tomaattipyree ja sen päälle tomaattiviipaleet. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja oreganoa. Asettele pitsalle seuraavaksi juustoraaste, sen päälle ruskistettu pekoni (rasva kannattaa kaataa pois) ja ruusukaalit.

  3. Ripottele lopuksi pinnalle sinihomejuuston murusia. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Resepti:
Maija Silvennoinen - Saara Vesikansa: Kymmenen kaalia laudalla, kustantaja Kustannus Oy Aamulehti

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.