Red velvet-kakku on perinteinen ja suosittu amerikkalainen juhlakakku. Kakkupohja on väriltään punainen ja koostumukseltaan pehmeää kuin sametti, siitä se on ilmeisesti nimensäkin saanut – kuin punaista samettia. Kakkupohja on hennosti kaakaon makuinen. Perinteinen red velvet-kakun täyte ja kuorrute valmistetaan maustamattomasta tuorejuustosta, voista, sokerista ja vaniljasta. Tämä makuyhdistelmä on käytetyin täyte ja kuorrute red velvet-kakuissa.
Red velvet-kakkupohjaan kuuluu makua tuovan kaakaojauheen lisäksi piimä tai hapankerma sekä etikka ja ruokasooda. Nämä yhdessä saavat aikaan kakkupohjan samettisuuden. Kakkupohja värjätään elintarvikevärillä, mutta värjäämiseen voi käyttää myös punajuurta. Minä käytin tässä kakussa geelimäistä elintarvikeväriä, joka värjää jo pienellä määrällä kakkupohjan punaiseksi. Kakkupohjan väri vaihtelee sen mukaan minkä sävyisen punaisen värin valitset kakkupohjaan.
Kommentteja ja keskustelua