Pannarimurot ovat nousseet hitiksi niin meillä kuin maailmalla. Ensin valmistetaan maistuva ja paksu pannaritaikina, joka sisältää kohotusainetta. Maustettaessa taikina kardemummalla, syntyy lähes pullan makuisia muroja. Paistaminen tehdään miedolla lämmöllä pannulla, koska murotaikinassa on sokeria ja näin murot ottavat väriä helposti ja saattavat palaa liian kuumassa lämmössä.
vaniljajogurttia tai -rahkaa, marjoja, vaahterasiirappia
Ohje
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa (tai kaurajuomaa) sekä voisulaa (tai öljyä) niin, että saat paksun pannaritaikinan.
Laita taikina pakastepussiin, leikkaa kulma auki ja pursota pussista pieniä pannukakkuja pannulle. Käännä minipannukakut noin minuutin kuluttua. Nosta kypsät pannarimurot ensin laakealle isolle lautaselle. Voit vaihtoehtoisesti lusikoida pikkulusikalla taikinaa pannulle ja paistaa kuten edellä.
Siirrä valmiit pannarimurot annoskulhoihin, käytä kerallaan haluamasi määrä. Säilytä loput pannarimurot jääkaapissa rasiassa (säilyy muutaman päivän).
Tarjoile pannarimurot jogurtin tai rahkan sekä marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.
In reply to Toimiiko myös by Anonymous (not verified)
Aijon kokeilla Lidlin vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. On kyllä vähän tuhdimpaa kuin vehnäjauho, joten ehkä hieman vähemmän. Pitää testata. Ja teen kyllä ihan normi pannareita. Mulla vasta todettu keliakia, niin pitää opetella kaikkia ruokia ilman normi vehnäjauhoja, pastaa jne.
Jouluna tein taatelikakun samalla jauhoseoksella ja onnistui hyvin.