Tähän herkulliseen marjapiirakkaan voit käyttää pakastemarjoja, mutta myös tuoretta satoa.

Puolukoiden ja mustikoiden lisäksi kannattaa kokeilla reseptiä myös erivärisistä viinimarjoista. Lempeä turkinjogurttitäyte taittaa marjojen kirpeyden, ja manteli- tai pähkinärouhe tuo piirakkaan makua ja suutuntumaa. 

Ainekset piirakkavuoallinen, noin 8 annosta

Täyte:
2
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
sokeria
1
muna
3
dl
mustikoita (150 g)
2
dl
puolukoita (100 g)
1
dl
rouhittuja manteleita tai pähkinöitä (50 g)

Ohje

  1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Sekoita jogurtti, sokeri ja muna. Kaada seos piirakkapohjalle. Kaada päälle marjat ja ripottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhe.

  2. Paista uunin alimmalla tasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen herkuttelua.

Kokeile myös näitä marjapiirakkareseptejä:

Klassikko eli Mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä 

Paras marjapiirakka kruunataan marenkipursotuksilla 

Helppo marjapiirakka rahkatäytteellä

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.