Lehtitaikinalevyistä saa kätevästi leivoksia.

Pitkulainen levy jaetaan 3-4 osaan poikittain, voidellaan, koristellaan raesokerilla ja paistetaan kauniin väriseksi.

Kananmunavoitelun voi myös jättää pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria.

Palaset halkaistaan jäähtyneinä, ne on helppo halkaista, sillä lehtevä taikina ikään kuin "puffautuu" jo kerroksiin, jotka voi avata.

Täytä leivokset juuri ennen tarjoilua, niin taikina pysyy rapeana.

Ainekset 20-30 kpl annosta

Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
Väliin:
1-2
dl
mansikkasurvosta tai -hilloa
5-8
dl
mansikoita
1
tlk
vaahtoutuvaa kermaa (n. 2 dl)
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
(1
dl
kookoshiutaleita)
1
tlk
maitorahkaa (250 g)

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3-4 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria.
  2. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla. Sekoita joukkoon rahka.
  4. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi survosta, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.

VINKKI: Jos käytät Voi- tai Torttutaikinalevyjä, kauli ne ensin hieman ohuemmiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.