Maailman paras kotiruoka saa oman juhlapäivänsä 7. lokakuuta
Resepti, jota lähes jokainen suomalainen rakastaa. Tuoksu, joka kuljettaa muistoissa moniin eri paikkoihin. Maku, joka lohduttaa ja luo turvaa. Ainesosat, jotka muuntuvat helposti erilaisten ruokavalioiden tarpeisiin.
Makaronilaatikko on ollut suomalaisten ruokapöytien suosikki jo vuosikymmenten ajan. Se on ruoka, jonka tuoksu- ja makumuistojen juuret ovat ulottuneet elämämme keittiöihin; lapsuuden ruokapöydän ääreen, koulun ruokalaan, työpaikan lounasravintolaan sekä yhteisiin hetkiin perheen ja ystävien kanssa.
Monipuolinen ja rakastettu makaronilaatikko on ruokaa, joka yhdistää ihmisiä ja tuo esiin suomalaisen arjen parhaita puolia. Miksi emme siis juhlistaisi kerran vuodessa tätä yli 100-vuotista perinneruokaa, jonka maun ja tuoksun jokainen suomalainen tunnistaa.
Uusi juhlapäivä koko Suomelle
Makaronilaatikko ansaitsee oman merkkipäivänsä. Vuosittainen Myllyn Paras Makaronilaatikkopäivä symboloi yhteisöllisyyttä ja suomalaista hyvää perusarkea.
Yksinkertainen mutta herkullinen makaronilaatikko on ollut sukupolvien ajan lohturuokaa, joka tuo mieleen kodin ja perheen. Perusresepti – makaroni, jauheliha, maito ja kananmuna – on säilynyt pitkälti ennallaan, mutta viime vuosina reseptit ovat monipuolistuneet. Makaronilaatikon vahvuus on sen monipuolisuus – reseptiä on todella helppo muokata erilaisten ruokavalioiden sekä mieltymysten mukaisesti, ja silti se säilyttää aina herkullisuutensa.
Koulukeittiöistä tuttu – toivottu lisäys lounaslistoille
Kouluissa makaronilaatikko on yksi toivotuimpia ruokia. Ehdoton kestosuosikki maistuu myös lounasravintoloissa, joten tätä suomalaisten rakastamaa perinteistä arjen suosikkiherkkua kannattaa tarjota sen eri versioissaan lounaalla niin kouluissa kuin lounasravintoloissakin.
Se on myös erinomainen valinta hävikin kannalta, esimerkiksi edellispäivän ylijääneitä kasviksia tai lihaa voidaan hyvin käyttää seuraavana päivänä makaronilaatikossa. Taloudellisena ja kätevänä vaihtoehtona se muotoutuu helposti moniin eri keittiöihin ja erityisruokavalioihin.
Juhli kanssamme ja tarjoa asiakkaillesi makaronilaatikkoa
Myllyn Paras Makaroni on ollut olennainen osa suomalaisten keittiöitä jo vuosikymmenten ajan, erityisesti makaronilaatikon valmistuksessa. Koska parhaat perinteet syntyvät yhdessä, kutsumme sinut juhlistamaan Myllyn Paras Makaronilaatikkopäivää ja nostamaan tämän ikisuosikin päivänsankarin ruokalistalle 7. lokakuuta. Perinteinen makaronilaatikko maistuu aina, mutta erityisesti lokakuussa kannattaa kokeilla myös sadonkorjuuteemaista versiota, jossa on mukana reilusti kasviksia: Liha-makaronilaatikko kasviksilla GN-vuoassa
Testaa myös ihanan mausteinen resepti: Texmex-makaronilaatikko
Myllyn Paras -pastavalikoimasta löydät luottotuotteet herkullisen makaronilaatikon valmistamiseen:
Makaroni 10 kg
Tumma Makaroni 10 kg
Myllyn Paras Makaronilaatikkopäivää vietetään nyt ensimmäistä kertaa 7. lokakuuta, jolloin maailman paras arkiruoka ja sen monipuoliset muunnelmat kokoavat yhteisöt ja ystävät yhteisen pöydän ääreen nauttimaan ja luomaan uutta perinnettä.
Kommentteja ja keskustelua