Ainekset 16 annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
n.2
dl
paistonkestävää omenamarmeladia tai aprikoosimarmeladia
sokeria
vettä
3-4
omenaa viipaleina
(kirsikoita)
1
muna

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa, ohje löytyy tästä linkistä. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina yhdeksi isoksi paksuksi pullalevyksi (n. 40 x 40 cm). Leikkaa levy 10 x 10 cm neliöiksi.

  2. Asettele neliöt uunipellille irralleen toisistaan ja anna kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40‐asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min ‐ 1 tunnin ajan).

  3. Paina kohonneet neliöt matalaksi niin, että niihin jää vain ohuet reunat. Levitä syvennysalueeseen omenamarmeladia. Laita marmeladin päälle limittäin ohuet omenaviipaleet, joita olet hetken keittänyt sokerivedessä. Lisäksi voit laittaa pullaleivokseen kirsikoita koristeeksi väriä antamaan.

  4. Voitele pullien reunat munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä aprikoosimarmeladia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.