Kauramurotaikinasta leivot kätevästi pieniä maistuvia herkkuja juhliin.

Kaura tuo hyvää makua taikinaan. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.

Voit leipoa erilaisia pikkuleipiä tai vain yhtä lajia. Koristele Petit Fours -leivokset kauniisti!

Ainekset noin 15 annosta

Kaura-suklaa:
80
g
tummaa suklaata rouheena
Koristeluun:
suklaanappeja, hopeakuulia
Kaura-taateli:
80-100
g
taatelia rouheena
Koristeluun:
sokerivesikuorrutusta, nonparelleja
Kaura-mustikka:
40-50
g
kuivattua mustikkaa
Koristeluun:
mustikkahilloa, tomusokeria

Ohje

KAURA-SUKLAA:

  1. Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g suklaata, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä tai raastimella. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin ja täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio.

  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.8 min. Laita uunista ottamisen jälkeen heti kuuman leivoksen päälle suklaanappi, jolloin se sulaa kiinni leivokseen. Paina keskelle hopeakuula.

KAURA-TAATELI:

  1. Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g taatelia, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, ja täytä minimuotit pintaan asti. Kuvioi pinta haarukalla.

  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 min. Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.

KAURA-MUSTIKKA:

  1. Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan kuivattuja mustikoita. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin. Silikoniset vuoat ovat tässä käteviä, mutta myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää.

  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.8 min. Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. mustikkahillolla ja tomusokerilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.