Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g suklaata, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä tai raastimella. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin ja täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.8 min. Laita uunista ottamisen jälkeen heti kuuman leivoksen päälle suklaanappi, jolloin se sulaa kiinni leivokseen. Paina keskelle hopeakuula.
KAURA-TAATELI:
Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan 100 g taatelia, jonka olet rouhinut hienoksi veitsellä. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin, ja täytä minimuotit pintaan asti. Kuvioi pinta haarukalla.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8 min. Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. sokerivesikuorrutteella ja nonparelleilla.
KAURA-MUSTIKKA:
Sekoita sulaneen kauramurotaikinan sekaan kuivattuja mustikoita. Jaa taikina pieniin petit fours -muotteihin. Silikoniset vuoat ovat tässä käteviä, mutta myös pienet foliomuotit (karkkimuotit) sopivat. Täytä minimuotit pintaan asti, painele pintaan haarukalla kuvio, joka haarukasta jää.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.8 min. Koristele jäähtyneenä kauniisti: esim. mustikkahillolla ja tomusokerilla.
Kommentteja ja keskustelua