oranssia (tai punaista ja keltaista) elintarvikeväriä
tuoreita mintunlehtiä
Ohje
Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.
Vuoraa lasinen piirakkavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Voit käyttää myös kakkuvuokaa. Painele taikina vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä pehmeäksi. Huomioi, että paistoaika voi vaihdella vuoan materiaalista riippuen. Anna pohjan jäähtyä.
Mittaa kerma ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sulata minttusuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon. Levitä suklaatäyte pohjan päälle. Muotoile lusikan avulla täytteen pintaan porkkanapenkkejä.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Siirrä paperin päältä tarjoilulautaselle. Leikkaa suklaa hienoksi rouheeksi. Ripottele täytteen pinnalle.
Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon elintarvikeväriä saadaksesi oranssin sävyn. Nestemäisen värin kanssa ei ylimääräistä nestettä tarvita. Jos tuorejuusto vaikuttaa liian juoksevalta, voit lisätä siihen tomusokeria. Pastaväriä käytettäessä tuorejuustoa voi olla tarpeen notkistaa pienellä maito- tai kermatilkalla.
Laita tuorejuusto pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota tuorejuustoa pieniksi palleroiksi porkkanapenkkeihin. Työnnä jokaisen porkkanan keskelle pienet mintunlehdet.
Kommentteja ja keskustelua