Ainekset noin 25 kpl annosta

5
dl
vettä (tai maitoa)
50
g
hiivaa
2
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
½
dl
öljyä tai voisulaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
  3. Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.