Tässä perinteisen riisipuuron omenainen versio. Puuro valmistetaan veteen ja annetaan hautua rauhassa omenakuutioiden ja kanelitangon kanssa. Nautinnollisia puurohetkiä! 

Ainekset 4-5:lle annosta

1
l
vettä
½-1
dl
sokeria
3-5
omenaa
kanelitanko
ripaus suolaa

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää ripaus suolaa, riisisuurimot, kuutioidut omenat ja kanelitanko. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen. Tai keitä riisiä ensin 15 minuuttia ja lisää omenakuutiot vasta sen jälkeen. Silloin omenat jäävät sattumiksi puuroon.

  2. Mausta puuro lopuksi sokerilla (omenien makeus vaihtelee suuresti lajikkeesta riippuen) ja poista kanelitanko. Tarjoa puuro lämpimänä, haaleana tai kylmänä sellaisenaan tai maidon kanssa. Puuro sopii aamu- tai välipalaksi sekä kevyen keiton jälkiruoaksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.