Vispipuuro on klassinen jälkiruoka, joka hurmaa pehmeällä koostumuksellaan ja raikkaalla maullaan. Perinteisesti vispipuuro valmistetaan puolukoista, mutta voit käyttää myös herukoita, karviaisia tai niiden lisäksi esimerkiksi vadelmia ja mansikoita, jotka tekevät puurosta erityisen herkullisen. Jos kaipaat vaihtelua, kokeile yhdistää puolukoita omenan tai raparperin kanssa tai käytä mustamarja-aroniaa.

Marjojen mehuisuus vaikuttaa puuron kiinteyteen, joten suhteuta veden määrä käyttämiesi marjojen mukaan – esimerkiksi 7 dl vettä ja 4 dl pakastepuolukoita ovat hyvä lähtökohta. Pakastemarjat pehmenevät nopeasti, ja lyhyt keittoaika riittää. Viimeistele puuro Myllyn Paras Mannasuurimoilla, jotka antavat sille täydellisen rakenteen. Tarjoile vispipuuro jäähtyneenä maidon tai kermavaahdon kera ja nauti!

Ainekset 3-4 annosta

7
dl
vettä
4
dl
puolukoita tai herukoita tms.
n.½
dl
(stevia)sokeria
¼
tl
suolaa

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku.
  2. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa.
  3. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä.
  4. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

VINKKI: Kokeile tehdä vispipuuro Mannasuurimoiden sijaan runsaskuituisilla Myllyn Paras Kauramannasuurimoilla! Puurosta ei tule yhtä kuohkeaa, koska Kauramannasuurimoissa on kuituja, mutta sitäkin makoisampaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.