Riisi- tai ohrasuurimoista ja avokadoista teet maukkaan kasvisruoan. Avokado, feta ja ohra toimivat hyvin yhdessä, ohra antaa ruoalle enemmän luonnetta kuin pelkkä riisi.

Leivo lisäksi Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta ruistikkuja. 

Ainekset 4-6:lle alkuruoka- annosta

Ohratto:
2
rkl
oliiviöljyä
2
isoa sipulia
3-4
valkosipulinkynttä
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
kokonaisia ohrasuurimoita tai irtonaista riisiä
6
dl
kasvislientä (vettä + 1 rkl kasvisfondia)
200
g
feta- tai salaattijuustoa
150
g
tummia kivettömiä oliiveja
4
avokadoa
½
dl
sitruunamehua
1
dl
parmesaanijuustoraastetta
tuoretta korianteria
Ruistikut:
Pinnalle:
1
muna
1
dl
GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Sulata tikkuja varten taikinaa niin että saat muotoiltua taikinaa hieman suorakaiteen muotoon. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä noin puolen sentin levyisiä ohuita suikaleita. 
  2. Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille. Voitele munalla. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi. 
  3. Ohrattoa varten kuullota kasarissa öljyssä hienonnettua sipulia ja valkosipulia. Lisää pippuria ja suurimot. Anna suurimoiden kuullottua hetken aikaa samalla sekoittaen. Lisää joukkoon kasvisliemi. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes suurimot ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa nestettä.
  4. Lisää lopuksi joukkoon fetakuutiot, oliivit, sitruunalla sivellyt avokadoviipaleet ja parmesaaniraaste. Koristele tuoreella korianterilla. Tarjoile ohrattoa ruistikkujen kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.