Jouluksi voi hyvin ostaa valmiita porkkana-, peruna- ja lanttulaatikoita tai niitä voi kokeilla tehdä myös itse.
Valmiit laatikot voi kaataa omiin astioihin, lisätä niihin hiukan kermaa ja/tai voita ja muotoilla niihin uusi paistopinta lusikalla sekä ripotella päälle Myllyn Paras Korppujauhoja tai Ruiskorppujauhoja.
Jokin laatikkoruoka kannattaa opetella tekemään itse.
Ainekset iso uunivuoallinen, noin 4 annosta
Ohje
-
Keitä suurimot kypsäksi kasvisliemessä 20 min. Kuori ja viipaloi bataatit. Laita isoon voideltuun uunivuokaan kerroksittain bataattiviipaleita, riisiseosta ja sipuleja. Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa vehnäjauhoja rasvassa. Lisää maito hyvin sekoittaen ja anna kastikkeen saostua.
-
Lisää kasvisliemikuutio ja juusto, hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 min. Kaada kastike painellen paistokseen, ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta vielä hieman ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes paistos saa kauniin värin.
VINKKI: Voit käyttää bataatin tilalla porkkanaa tai punajuurta. Kurkkaa myös ohje klassiseen, herkulliseen bataattilaatikkoon!
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Onko ohje oikein ? Paistoaika by Anonymous (not verified)
In reply to Kärsiikö tämä pakastamisesta by Anonymous (not verified)