Supersuosittu lasagne on klassikko, joka kokoaa perheen ja ystävät saman pöydän ääreen! Tämä mehevä ja maukas lasagne hurmaa runsailla kastikkeillaan ja sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlahetkiin. Parasta on, että voit valmistaa sen kätevästi etukäteen – lasagne vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Täyteläinen jauhelihakastike ja samettinen juustokastike yhdessä Myllyn Paras Lasagnelevyjen kanssa takaavat täydellisen lopputuloksen.

Olipa valintasi vaaleat tai tummat lasagnelevyt, onnistut varmasti. Muista huolehtia, että kastiketta on riittävästi – näin saat lasagnesta suussasulavan mehevää jokaiselle haarukalliselle.

Ainekset 6-8 annosta

Jauhelihaherkkukastike:
400
g
jauhelihaa
2
isoa sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
400
g
(1 tlk) tomaattimurskaa
(1
tlk
herkkusieniä viipaleina (n. 150 g))
3
dl
lihalientä tai vettä
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria tai ⅓ tl valkopippuria hienonnettuna
1
rkl
basilikaa
Juustokastike:
50
g
voita
1
l
maitoa
1
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
viherpippuria
200
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 30 min.
  2. Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon mausteet ja puolet juustoraasteesta.
  3. Levitä voideltuun, laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan noin 4 samanlaista kerrosta.
  4. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa noin 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 5 min ennen tarjoilua.

VINKKI: Kokeile mikrossa valmistettavaa, luomoavaa lasagnea! Valmista ohjeen mukaisesti ½ annosta lasagnea. Kypsennä mikroaaltouunin täysteholla (800 W) 20 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua 5 min. Näin valmistetusta annoksesta riittää lasagnea 3-4:lle ruokailijalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.