Supersuosittu lasagne on klassikko, joka kokoaa perheen ja ystävät saman pöydän ääreen! Tämä mehevä ja maukas lasagne hurmaa runsailla kastikkeillaan ja sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlahetkiin. Parasta on, että voit valmistaa sen kätevästi etukäteen – lasagne vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Täyteläinen jauhelihakastike ja samettinen juustokastike yhdessä Myllyn Paras Lasagnelevyjen kanssa takaavat täydellisen lopputuloksen.
Olipa valintasi vaaleat tai tummat lasagnelevyt, onnistut varmasti. Muista huolehtia, että kastiketta on riittävästi – näin saat lasagnesta suussasulavan mehevää jokaiselle haarukalliselle.
Ainekset 6-8 annosta
Ohje
- Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 30 min.
- Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon mausteet ja puolet juustoraasteesta.
- Levitä voideltuun, laakeaan vuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan noin 4 samanlaista kerrosta.
- Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa noin 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 5 min ennen tarjoilua.
VINKKI: Kokeile mikrossa valmistettavaa, luomoavaa lasagnea! Valmista ohjeen mukaisesti ½ annosta lasagnea. Kypsennä mikroaaltouunin täysteholla (800 W) 20 min. Anna vetäytyä ennen tarjoilua 5 min. Näin valmistetusta annoksesta riittää lasagnea 3-4:lle ruokailijalle.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
https://www.myllynparas.fi/reseptit/tuorepastalasagne-harkis-juureksilla-0
Kypsennä lasagnea 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kunnes sen pinta on kullanruskea.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Osaisiko/jaksaisiko joku laskea energiasisällön ja makrot tälle?
In reply to Mikä on parasta by Anonymous (not verified)
In reply to Olen tekemässä ateriaa 20:lle by Anonymous (not verified)
In reply to Todella hyvä resepti! Nyt by Anonymous (not verified)