Raparperipiirakka muruseoksella
![Raparperipiirakka kauratoscalla](/sites/default/files/images/1415796501_raparperipiirakka_kauratoscalla_0.jpg)
Tässä reseptissä raparperipiirakan juju on rapea kaurahiutaleista valmistettava muruseos. Muruseoksen ansiosta raparperipiirakasta tulee mehevä ja rapea.
Ota kauramurotaikina sulamaan tai valmista piirakkapohja itse. Jos teet pohjan itse, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä sulanut tai itse tehty taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle.
Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Mikäli lisäät piirakkaan maukkaita rommirusinoita, imeytä rusinoita yön yli rommissa tai mielellään vähintään tunnin ajan.
Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca: sulata voi kattilassa, lisää sokeri, kardemumma, isot kaurahiutaleet ja vehnäjauhot sekä lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä.
Ripottele puolikypsälle piirakalle halutessasi rommirusinoita. Levitä lopuksi päälle kauratosca ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia, kunnes tosca saa kauniin värin. Tarjoile kermaviili-tuorejuustoseoksen kanssa.
Kokeile myös näitä raparperipiirakoita:
Helppo raparperipiirakka kauramurotaikinasta
VINKKI: Myöhemmin kesällä voit tehdä samalla ohjeella piirakan esim. luumuista tai omenoista.