Ainekset 12 annosta

Pohja
5
kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
vettä
¾
tl
leivinjauhetta
Mustikkamoussetäyte
250
g
mustikoita
2
liivatelehteä
5
dl
vispikermaa
3
rkl
mustikkamehua
2
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljatahnaa
Kostutus
1
dl
vaaleaa mehua
Koristelu
3
dl
vispikermaa
1
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
400
g
mustikoita

Ohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi.  
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se vähitellen, koko ajan vatkaten, vaahdon joukkoon. 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe.  
  4. Siivilöi kuivat aineet lastalla nostellen vaahdon joukkoon. Kun taikina on tasaista, levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 160 asteessa noin 12 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Valmista mustikkamoussetäyte paseeraamalla eli painelemalla siivilän läpi sulatetut tai tuoreet metsämustikat. Näin saat moussesta hyvin sileää. 
  6. Laita liivatteet likoon kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi.
  7. Vatkaa täytteen vispikerma paksuksi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon tomusokeria ja vaniljatahna. Vatkaa hyvin sekaisin.
  8. Kuumenna mustikkamehu kiehuvaksi ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kuuman mustikkamehun joukkoon. Kaada liivateneste paseeratun mustikan joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi mustikkaseos kermavaahdon joukkoon ja nostele mousse tasaiseksi.
  9. Jos mousse on liian löysää, anna sen hyytyä hetki jääkaapissa.
  10.  Kumoa kakkupohja ympäri leivinpaperin päälle ja poista kakkupohjasta leivinpaperi. Leikkaa kakkupohja keskeltä kahteen yhtä suureen osaan. Kostuta toinen pohja mehulla pullasutia apuna käyttäen. Levitä päälle mustikkamousse tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen pohja päälle ja kostuta se päältä.  Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi.
  11.  Leikkaa kakku kahteen osaan pitkittäin, jotta saat kaksi pitkää kakkua. 
  12.  Vatkaa koristeluun tarkoitettu vispikerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla. 
  13. Levitä marjat keskelle molempia kakkuja. 
  14. Pursota kakun reunat vielä kermavaahdolla.  Tuoreita marjoja käyttäessäsi voit pursottaa reunat ensin ja levittää marjat keskelle jäävään tilaan.
  15.  Leikkaa kakut sopiviksi leivospaloiksi tai tarjoile kakut kokonaisena leivoskakkuina vieraille.
  16.  Toisen kakuista voi koristella tuoreilla pensasmustikoilla ja toisen pakastetuilla metsämustikoilla ja mustikkamehukiilteellä.

VINKKI! Jos käytät pakastemarjoja, niin tee marjojen päälle vielä hyytelösokerista paketin ohjeen mukaan kiille. Voit käyttää kiilteen nesteenä mustikkamehua. Kiille pitää marjat kauniimpina myös niiden sulaessa.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.