Useita satseja hampparisämpylöitä samalla reseptillä tehty 👍
Haettu sivustolta 26.12.2024
49 kommenttia
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
1 h 30 min
Itsetehdyillä hampurilaisilla saat vaihtelua makuun ja ulkonäköön.
Sämpylät voivat olla tehtyjä valkoiseen vehnäjauhoon ja durumjauhoon
Voit vaihtaa osan jauhoista graham-, hiivaleipä- tai ruisjauhoihin.
Voit tehdä hampurilaisille vaikka jauhelihapihvejä.
Ainekset 10 kpl annosta
3
dl
vettä tai maitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
öljyä
Pinnalle:
n.1
dl
vettä tai maitoa
(½
dl
GoGreen seesaminsiemeniä)
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
- Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
- Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.
- Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min. Valmista sämpylöistä esim. Hampurilaiset tai Kanahampurilaiset ohjeen mukaan.
VINKKI: Väriä ja makua sämpylöihin saat korvaamalla ½-1 dl taikinanesteestä ketsupilla tai tomaattipyreellä tai 1 dl porkkana- tai punajuurimehulla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
6.12.2024 - 16:40
Nestettä enemmän ja sokerin tilalle laitoin lorauksen vaahterasiirappia, osa jauhoista spelttiä ja yleiskoneella kunnolla sitkoa taikinaan.
Useita satseja hampparisämpylöitä samalla reseptillä tehty 👍
Useita satseja hampparisämpylöitä samalla reseptillä tehty 👍
Anonyymi
kirjoitti
23.5.2024 - 15:54
Laitoin nestettä tuohon jauhomäärään yli tuplat, silloin sai hyvän löysähkön taikinan, joka ei ollut kuitenkaan liian löysä.
Anonyymi
kirjoitti
3.4.2023 - 18:03
3 desi litraa nestettä ei missään tapauksessa riitä tuohon jauhomäärään. Tarvitset vähintään 5 desi litraa
Anonymous
kirjoitti
22.5.2022 - 16:14
Jätetään toi sokeri pois niin kaikki voi syödä niitä nekin joilla diabetes tai muu haima sairaus tai jotka laihduttaa.Sekä ne joilla on hampaissa reikiä.Hedelmä sokeri ei ole niin haittaavaa siksi esim.ananas käy tai viinipypäleet omenat kaikille.Meillä paistetaan väliin sipulia jauhelihapihvi ja pippuria.
Anonymous
kirjoitti
14.5.2021 - 17:54
Sämpylöistä tuli nostattamalla todella kuohkeita. Kun voitelin sämpylät vedellä ohjeen mukaisesti niin niistä tulivat aika littanat. Eivät nousseet takaisin uunissa, joten jäivät ikävän litteiksi.
Anonymous
kirjoitti
18.3.2020 - 18:06
Ohjeen mukaan tuli aivan liian jämäkkä taikina. Lisäsin 0,5 dl nestettä, niin oli sopiva. Kohotus kesti kauan, mutta taikinan koostumus oli kuitenkin hyvä. Tein 8 sämpylää.
Anonymous
kirjoitti
3.2.2020 - 01:58
Ihan liian paljon laitettu jauhomäärä nesteen määrään. Eikä tosellakaan tule 10 tuolla nesteenmäärällä. Ohjetta voisi korjata.
Anonymous
kirjoitti
3.9.2019 - 21:03
Taikina oli TODELLA löysää! Ei tuosta mitään tankoa saa pyöriteltyä.. lisäsin jauhoja reippaasti.. laitoin 3dl nestettä ja 7dl jauhoja. Miksiköhän tuli niin vetelää..
Anonymous
kirjoitti
1.5.2019 - 11:13
Muuten hyvä resepti, mutta kuvassa olevissa sämpylöissä on raesokeria päällä. Miksi?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
2.5.2019 - 15:32
In reply to Muuten hyvä resepti, mutta ku by Anonymous (not verified)
Sämpylöiden pinnalla on kuorittuja seesaminsiemeniä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
21.10.2018 - 19:02
Isohkoja sämpylöitä tuli 11. Tuunasin sen verran, että lisäsin yhden kananmunan. Nesteenä maitoa. Kuivahiivaa puolitoista pussia. Vähän runsaammalla kaadolla oliiviöljyä. Ikinä ei ole tullut näin hyvää!
Anonymous
kirjoitti
19.11.2017 - 16:55
Oikein hyvä resepti. Ei tuosta kymmentä kappaletta sämpylöitä saa, ellei ole joku lapsi.
Anonymous
kirjoitti
24.7.2020 - 12:53
In reply to Oikein hyvä resepti. Ei by Anonymous (not verified)
Helposti saa 10 sämpylää, kun kohottaa sekä taikinan että raa’at sämpylät. Hiivataikinan tekemisessä ei voi oikoa.
Anonymous
kirjoitti
11.6.2017 - 13:30
Hyvä ohje! Käytin vähemmän jauhoja. Voiteluun olen käyttänyt kananmunan keltuaista, pintaan tulee kaunis väri.
Sopii myös hodarisämpyläksi, kunhan vaan muuttaa muodon :)
Sopii myös hodarisämpyläksi, kunhan vaan muuttaa muodon :)
Anonymous
kirjoitti
6.1.2017 - 18:33
Jämäkkää tulee taikinasta. Ehkä juuri siksi nousee hitaasti. Jämäkkä ohje.
Anonymous
kirjoitti
17.4.2017 - 15:18
In reply to Jämäkkää tulee taikinasta. by Anonymous (not verified)
En laittanut 7 desiä jauhoja, lähemmin ehkä 6. Leivoin 8 sämpylää tästä taikinasta.
Anonymous
kirjoitti
3.7.2016 - 18:56
Kerrassaan maukkaita ja kuohkeita! Parhaimmat ikinä! Laitoin sekoituksen durum-, vehnä-, graham- ja spelttijauhoja. Pehmeä taikina, mutta hyvin jauhoitettuna sai leivottua. Tuli 8 isohkoa sämpylää! Suosittelen!!!
Anonymous
kirjoitti
30.6.2016 - 12:20
Korvasin sokerin hunajalla ja hyvää tuli.
Anonymous
kirjoitti
20.6.2016 - 19:37
Hyvänmakuisia ja pehmeitä sämpylöitä, aika pieniä vaan. Tein 1,5 kertaisena ja sopivan kokoisia sämpylöitä tuli 10. :)
Anonymous
kirjoitti
5.5.2016 - 13:22
Tulipas hyviä sämpylöitä hamppariin!
Anonyymi
kirjoitti
2.8.2015 - 22:11
Namsk! Durumit korvasin kaurahiutaleilla ja heitin sekaan ison sipulin. Herkkuja, jotka maistu hyvin lapsillekin.
Anonyymi
kirjoitti
10.6.2015 - 16:05
Hyvä, oli herkullista!
Anonyymi
kirjoitti
21.1.2015 - 20:17
Hyvä resepti! :D
Anonyymi
kirjoitti
15.11.2014 - 15:00
Voiko laittaa kuivahiivaa tuorehiivan sijasta?
Anonyymi
kirjoitti
17.11.2014 - 00:00
Kuivahiivaa voi käyttää tuorehiivan sijasta. Silloin taikinanesteen tulee olla + 42 asteista, jotta kuivahiiva lähtee toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
14.11.2014 - 18:09
Tuli kuohkeita! :) Tosin en saanut rullailtua, kun oli niin pehmeää tuo kohonnut taikina, mutta jauhokasan päällä jaoin sämpylöiksi ja kohotin vielä pellillä ennen uuniin laittamista. Hyviä tuli. :)
Anonyymi
kirjoitti
5.10.2014 - 19:05
Heleppo ja hyvä ohje! Durum-jauhot korvattiin sämpyläjauhoilla, mutta oikein hyviä silti!
Anonyymi
kirjoitti
20.4.2014 - 21:56
Unohdin ostaa hampurilaissämpylöitä kaupasta,joten leivoin sitten itse ensimmäisen kerran sämpylät. Todella hyviä. Kannattaa todella leipoa itse ;)
Anonyymi
kirjoitti
13.4.2014 - 14:54
Nami nami, tätä kyllä käytän aina kun hampurilaisia teen, lempiruokaa! Ehdottomasti suosittelen! ♥
Anonyymi
kirjoitti
7.4.2014 - 10:13
Oikein hyviä hampurilaissämpylöitä tuli tällä reseptillä, tein 6 isoa 10 pienen sijasta.
Anonyymi
kirjoitti
22.2.2014 - 12:58
Laitoin vehnäjauhoja, täysjyvävehnäjauhoja, vähän leseitä ja ruisjauhoja. Uunissa ovat parhaillaan ja näyttävät komeilta! Vesi kielellä odotan jo lämpimäisiä.
Anonyymi
kirjoitti
2.2.2014 - 18:26
Kuinka kauan tuota kohotusta pitäisi jatkaa? Kaksinkertaiseksi kohonneena taikina oli vielä niin löysää, ettei siitä saanut muotoiltua mitään.
Anonyymi
kirjoitti
3.2.2014 - 00:00
Kaksinkertaiseksi kohotus riittää, jotta kohotusaika ei mene liian pitkäksi. Taikinan alustusvaiheessa kannattaa käyttää jauhoja hieman enemmän, mikäli taikina vaikuttaa liian löysältä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
7.11.2013 - 23:19
Hyvä resepti. Toimii hyvin myös vähän vähemmällä sokerilla ja suolalla, jos niitä haluaa vältellä. Ruis durumin tilalla tuo sämpylään ruokaisuutta ja ryhtiä, joka ryyditti hyvin riistalihapihvien ja vuohenjuuston makua. Tuplasin taikinan koon ja tuloksena rauhallisten nostatusten jälkeen 10 kuohkeaa "oikean" hampurilaisen kokoista (halkaisija 10 cm) sämpylää (5 kpl/uunipelti).
Anonyymi
kirjoitti
24.6.2013 - 18:24
Todella maukkaita sämpylöitä!
Anonyymi
kirjoitti
8.4.2013 - 18:58
Miten voisin hyödyntää spelttijauhoja tähän ohjeeseen? Purilaiset näyttävät tosi herkullisilta, haluaisin päästä kokeilemaan! :)
Anonyymi
kirjoitti
9.4.2013 - 08:37
Osan jauhoista voi korvata spelttijauhoilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
18.2.2013 - 19:42
Tarviiko tota durumvehnäjauhoa? Ja pystyykö hiivan korvata leivinjauheella?
Anonyymi
kirjoitti
19.2.2013 - 08:56
Durumvehnäjauhot voi korvata käyttämällä koko jauhomäärän pelkästään vehnäjauhoja tai vaihtoehtoisesti korvata durumvehnäjauhojen osuuden vaikka hiivaleipä-, graham- tai ruisjauhoilla. Koska kyseessä on hiivataikina, ei hiivaa voi suoraan korvata leivinjauheella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
7.11.2012 - 21:12
Pieniä! Tein kolminkertaisen annoksen, että isolle perheelle riittää. Kaikki sai hädin tuskin yhden.
Anonyymi
kirjoitti
27.7.2012 - 16:22
Tuli todella hyviä sämpylöitä! Kerrankin sain sämpylät pehmeiksi ja kohoamaan!
Anonyymi
kirjoitti
8.1.2012 - 13:21
Hyviä sämpylöitä! Jos tekee ohjeen mukaan 10 sämpylää, sämpylät jäävät aika pieniksi. Hampurilaissämpylät voivat mielestäni olla aika isoja, joten tekisin seuraavalla kerralla vähemmän, mutta isompia sämpylöitä.
Anonyymi
kirjoitti
2.1.2012 - 20:03
Mahottoman hyvvää!!
Anonyymi
kirjoitti
18.7.2010 - 15:54
Kotitekoiset hampurilaiset maistuivat tosi hyviltä!
Anonyymi
kirjoitti
7.1.2009 - 18:00
Tosi hyvää! Nam! Suoraan sanoen taivaallista! Kaikki Arjan reseptiti ovat tosi kivoja. Kiitos sinulle Arja!
Anonyymi
kirjoitti
4.8.2007 - 20:00
Herrrrrkullisia!!!! NAM!
Anonyymi
kirjoitti
24.11.2006 - 16:39
erikoisen hyvä hamppari -ohje
Anonyymi
kirjoitti
19.11.2005 - 12:20
Ihan hyvä. Korvasin Durumvehnäjauhot ruisjauhoilla, maku oli loistava. Käytin myös seesaminsiementen sijasta auringonkukansiemeniä. Kannattaa kokeilla!
Anonyymi
kirjoitti
22.8.2005 - 11:37
oli hyviä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R